4 C Spider

 Alfa Romeo Makedonija

4 C Spider

ИНСПИРАЦИЈА

Дизајнот се потпира на историјата и се повикува на неповторливиот безгрешен стил на 33 Stradale. Суштинска убавина во служба на врвни механички процеси.  Создадена во Модена, Alfa Romeo 4C е комбинација од два врвни дострели –  Alfa инженерството и Maserati производството, комбинирани во една целина. Перформансите никогаш не биле волку атрактивни.

АЕРОДИНАМИЧНОСТ

Секое обележје на Alfa Romeo 4C буквално го одзема здивот-како на пример тенкиот волумен, силен и впечатлив дизајн, како и системите за воздушно ладење-поседува специфична динамичка функција и придонесува кон создавање на надолна сила во насока на зголемување на стабилноста при максимална брзина.