4 C Spider

 Alfa Romeo Makedonija

4 C Spider

ДИМЕНЗИИ

Тежина без патници и гориво: 940     СООДНОС ТЕЖИНА – МОЌНОСТ < 4kg/hp

ДОЛЖИНА3989 mm      ШИРИНА1864 mm     ВИСИНА1183 mm

МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ 2380 mm

МОТОР

1750 cc со директно вбризгување со турбо-полнач

ДИЈАМЕТАР х 3.27 x 3.17 (83 x 80.5)

СООДНОС НА КОМПРЕСИЈА  9.25:1

МОЌНОСТ (SAE NET) 240 hp (177 kW) @ 6,000 rpm

ВРТЕЖЕН МОМЕНТ MAX 350 nm, овозможени 80% со 1,700 rpm

ПРЕНОС  ALFA TCT со двојна спојка за трансмисија

0-100 KM/H 4,5 sec   МАКСИМАЛНА БРЗИНА 257 km/h

СОПИРАЧКИ

ПРОВЕТРЕНИ ВДЛАБНАТИ ДИСКОВИ преден дел 305x28mm     заден дел 292x22mm

ТРКАЛА

7 jx17 h напред; 8jx18 h2 назад
Pirelli Pzero 205/45-17 напред; 235/40-18 назад
205/40-18 напред 235/35-19 назад (алтернативно)

 

ГЕОМЕТРИЈА

Централно поициониран мотор со интегрирано возење на задни тркала

СУСПЕНЗИЈА двојно предно поврзување на тркалата со шасијата, задно поврзување MacPherson

МАТЕРИЈАЛИ

ШАСИЈА Создадена од карбонски влака и интегрирана со телото на автомобилот (73kg)

ПАНЕЛ НА КАРОСЕРИЈАТА компосит со ниска густина и висока отпорност (SMC)

КАРАКТЕРИСТИКИ

D.N.A. селектор со Race начин и електронски систем за асистенција на возачот за забрзување од самото стартување на возилото.