4 C Spider

 Alfa Romeo Makedonija

4 C Spider

Карбонски влакна

Овој природен елемент е врвниот дострел на материјали во делот на автомобилското инженерство. Шасијата на Alfa Romeo 4C spider -тежејќи само 65 kg kaj Coupé верзијата и само 73 kg кај Spider верзијата – претставува единечно тело на возилото создадено од карбонски влакна, идентично како супер-автомобил, во којшто просторот во делот на возачот и на патникот се буквално отсечени.

НАЈЛЕСЕН ВО НЕГОВАТА КАТЕГОРИЈА

Технологија во функција. Преку комбинирање на цврстината и многу малата тежина, алуминиумот на некој начин е парадоксален.

НАДВОРЕШЕН ДЕЛ

Предностите на овој материјал вклучуваат помала тежина (20% помала од челик) и отпорност на корозија. Стабилноста и компатибилноста на димензиите е споредена со онаа на челикот и е воедно подобра од онаа на алуминиумот.