ALFA ROMEO STELVIO

Безвременска убавина за безвременски емоции

ОДЛИКИ КОИ СЕ ИЗДВОЈУВААТ

– Единствен италијански дизајн. SUV, според ALFA ROMEO.
– Напредни системи за помош при возење Ниво 2 . Автономно возење.
– Совршена распределба на тежината. Оптимална рамнотежа за бескомпромисна динамика во возењето.
– Потпирање Alfa™ Link. Извонредна прецизност, максимален комфор.

STELVIO SUPER ​

Елегантна и префинета, верзијата Super се одликува со напреднa технологија и препознатливи дизајнерски детали.​
Надворешност​
Сребрен преден штит во V форма; Сребрено лого; Нова обработка на предната маска; Заден дел на ретровизорите во црна боја; Full-LED Matrix предни светла со динамичка функција; Задни светла Full-LED co засенченa леќа; Алуминиумски тркала од 18“; Двојна цевка на издув, во црна боја;​
Внатрешност
Спортски волан со кожни инсерти; Седишта во црн штоф со сиви шевови; Спортски алуминиумски педали; Црна боја на амбиент.
Безбедност и технологија​
12,3” full TFT инструмент-табла; 8.8’’ екран на допир со навигатор; Apple Car Play / Android Auto; Безжична подлога за полнење; Задна телекамера; Автоматски high beam систем; Предни и задни сензори за паркирање; Активен темпомат; Двозонски автоматски клима-уред; Автоматска кочница (AEB); Рачно регулирање во 6 насоки на предните седишта; Keyless go (стартување на моторот без клуч); Комплет за поправка на пневматици
fix & go; Предупредување за преминување во друга коловозна лента Hill descent control (HDC).
Мотори
Alfa Romeo Stelvio Super располага со 2 типа на мотори:
Бензински 280 КС AWD ATX ; Дизел 210 КС AWD ATX.

STELVIO SPRINT ​

Спортска верзија во сите нејзини карактеристики, Sprint отсекогаш се поврзува со смелата и храбра душа на Alfa Romeo: невозможно е да помине незабележан.​
Надворешност​
19” Sport алуминиумски тркала; Надворешни завршетоци на плочата под задниот браник и на рамката на цевката за издув во темна Мирон боја.
Внатрешност​
Седишта во технички штоф со инсерти штоф нежен на допир; Алуминиумски рачки за менувач на воланот.
​Безбедност и технологија  ​
Електрохроматски ретровизори; Прегледност на слеп агол;
Грејач на прскалките за течност за стакла.
​Мотори​
Alfa Romeo Stelvio Sprint располага со три типа на мотори:
Бензин 280 КС AWD ATX; Дизел 210 КС AWD ATX ; Дизел 160 КС RWD ATX

STELVIO TI ​

Верзијата Turismo Internazionale – скратено ТI, отсекогаш се поистоветува со најексклузивната, најудобната и апсолутно најелегантната верзија на Alfa Romeo.
​Надворешност​
Сребренo Ti лого; 19” алуминиумски тркала; Комплет за каросерија во сива Vesuvio боја.​
Внатрешност​
Кожни седишта; Исерти од дабово дрво.
​Безбедност и технологија​
Електрохроматски ретровизори; Прегледност на слеп агол; Грејач на прскалките за течност за стакла; Рачно регулирање во 6 насоки на предните седишта .
​Мотори ​
Alfa Romeo Stelvio TI располага со три типа на мотори:
Бензин 280 КС AWD ATX ; Дизел 210 КС AWD ATX ; Дизел 160 КС RWD ATX.

STELVIO VELOCE ​

Верзијата Veloce е синоним за верзија со најдобри перформанси во целата гама на има сè од гамата Alfa Romeo​.
Надворешност​
20” алуминиумски тркала; Рамки на стаклата во црна боја;
Надворешни дотерувања во темна Мирон боја на рамката на двојната цевка на издув; Veloce плоча под задниот браник; Комплет за каросерија во црна Vesuvio боја .
Внатрешност   ​
Кожни спортски седишта; Инсерти од алуминиум; Алуминиумски рачки за менувач на воланот.
​Безбедност и технологија​
Блокирање на задниот диференцијал.
​Мотори ​
Alfa Romeo Stelvio Veloce располага со три типа на мотори:
Бензин 280 КС AWD ATX ; Дизел 210 КС AWD ATX ; Дизел 160 КС RWD ATX.

ДИМЕНЗИИ

Alfa Romeo Stelvio има багажен простор од 525 литри

 

Фотографиите и податоците не се обврзувачки. Поради технички или комерцијални потреби, го задржуваме правото на измена во било кој момент без претходна најава. За конкретна понуда и детален опис на стандардна и на дополнителна опрема и на техничките карактеристики, ве молиме контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo.

Ви треба информација? Разговарајте со нас