Giulia Quadrifoglio

Моќта на довербата

Мотор 2.9T V6 510 hp AT RWD
Број на цилиндри, распоред V6 – 90°
Работна зафатнина (cm3) 2891
Компресија 9.3
Максимална сила kW/hp @ rpm 375 KW/510 hp @ 6500
Максимален вртежен момент Nm @ rpm 600 Nm @ 2500
Гориво Бензин
Менувач 8-брзини, Автоматски
Погон на задни тркала
Перформанси
Забрзување: 0-100 km/h (s) 3.9
Максимална брзина(km/h) 307
Тежини и димензии
Тежина на возилото (kg) 1620
Висина (mm) min 1428 max 1433
Ширина (mm) со огледала 2024 , без 1874
Должина (mm) 4639
Меѓуоскино растојание (mm) 2820
Волумен на багажникот (l) 480
Потрошувачка
Во град * 12,1-11,8
Отворено * 7,8-7,3
Комбинирана * 9,3-9,1
CO2 емисија g/km комбинирано * 211-206
Норматив Euro 6 D TEMP EVAP-ISC

CO2 вредноста и потрошувачката се утврдени во согласност со новата постапка за тестирање WLTP наведени во Регулативата 2017/1347. CO2 и вредностите на потрошувачката се добиени според важечкото законодавство и се со цел да се овозможи споредба на податоците за возилата. Овие вредности на СО2 и потрошувачката не соодветствуаат на реалните вредности на СО2 и потрошувачката, кои зависат од повеќе фактори, како од стилот на возење, трасата, атмосферата и условите на патот, дополнителната опрама на возилата итн., Вредности на CO2 и потрошувачката се однесуваат на верзиите на возилата со највисоки и најниски вредности. Овие вредности може да се променат во зависност од конфигурацијата,на избраната опрема и пневматици.

Ви треба информација? Разговарајте со нас