GIULIA

НАЈСИЛНИТЕ ЧУВСТВА СЕ КОГА ЈА ВОЗИШ
Седнете зад воланот за најсовршено возачко доживување.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор 2.2 JTDM 160 hp AT RWD 2.2 JTDM 190 hp AT RWD
Број на цилиндри, распоред 4, in line 4, in line
Работна зафатнина (cm3) 2143 2143
Компресија 15,5:1 15,5:1
Максимална сила kW/hp @ rpm 118 KW/160hp @ 3250 140 KW /190hp@ 3500
Максимален вртежен момент Nm @ rpm 450 NM@ 1750 450 NM@ 1750
Гориво Дизел Дизел
Менувач 8-брзини, Автоматски 8-брзини, Автоматски
Погон на задни тркала на задни тркала
Перформанси
Забрзување: 0-100 km/h (s) 8.2 7.1
Максимална брзина(km/h) 220 230
Тежини и димензии
Poraba goriva – kombinirana (l/100 km) 4,8-4,7 4,8-4,7
Тежина на возилото (kg) 1465 1465
Висина (mm) min 1411 max 1438 min 1411 max 1438
Ширина (mm) со огледала 2024, без 1860 со огледала 2024, без 1860
Должина (mm) 4643 4643
Меѓуоскино растојание (mm) 2820 2820
Волумен на багажникот (l) 480 480
Потрошувачка 4
Во град * 6-6.1 6-6.1
Отворено * 4.1 4.1
Кобинирана * 4.7-4.8 4.7-4.8
CO2 емисија g/km комбинирано * 6-6.1 6-6.1
Норматив Euro 6 D TEMP EVAP-ISC Euro 6 D TEMP EVAP-ISC

CO2 вредноста и потрошувачката се утврдени во согласност со новата постапка за тестирање WLTP наведени во Регулативата 2017/1347. CO2 и вредностите на потрошувачката се добиени според важечкото законодавство и се со цел да се овозможи споредба на податоците за возилата. Овие вредности на СО2 и потрошувачката не соодветствуаат на реалните вредности на СО2 и потрошувачката, кои зависат од повеќе фактори, како од стилот на возење, трасата, атмосферата и условите на патот, дополнителната опрама на возилата итн. Вредности на CO2 и потрошувачката се однесуваат на верзиите на возилата со највисоки и најниски вредности. Овие вредности може да се променат во зависност од конфигурацијата,на избраната опрема и пневматици.

Фотографиите и податоците не се обврзувачки. Поради технички или комерцијални потреби, го задржуваме правото на измена во било кој момент без претходна најава. За конкретна понуда и детален опис на стандардна и на дополнителна опрема и на техничките карактеристики, ве молиме контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo.

Ви треба информација? Разговарајте со нас