Stelvio

Повеќе од SUV, Alfa Romeo.

ПРЕФИНЕТА ТЕХНОЛОГИЈА

State-of-the-art технологии за сигурност и невидени решенија во својата категорија. Alfa Romeo продолжи со најамбициозните цели, воведување исклучителни иновации останувајќи верен на својата единствена филозофија на создавање на автомобили. Stelvio е опремен со целосен спектар на врвни технички решенија, како што се светско премиерниот интегриран систем за сопирање (IBS), систем за панично сопирање (AEB) со функција за препознавање на пешаци и коленесто вратило од карбонски влакна. Stelvio е тука за одново да ја напише историјата на категоријата на SUV, со емоционален нов пресврт.

tech-01

БЕЗБЕДНОСТ

Систем за безбедност од прва класа

Секоја Stelvio верзија има систем за предупредување за судир (FCW), систем за панично сопирање (AEB) со функција за препознавање на пешаци, а системот за предупредување за напуштање коловозната лента (LDW). По барање, првиот Alfa Romeo SUV, исто така може да биде надополнет со Cruise Control со ограничувач на брзината (ACC) и со системот Blind spot monitoring (BSM) со детектирање на патот наназад како дополнително подобрување на безбедноста.

tech-03

IBS

Ексклузивна премиера

Интегрираниот систем за сопирање е ексклузивно за brake-by-wire решение на Алфа Ромео, светска премиера создадена итно и прецизно да одговори на сите услови. Системот постигнува најдобро во својата класа растојание за сопирање и ги избегнува вибрациите на ABS во случај на нагло сопирање, додека нејзиниот уникатен дизајн овозможува значително намалување на тежината. Благодарение на способноста на системот за сопирање и подготвеноста, Stelvio можат да забави од 100 км / ч на нула на само 39 метри.

INFOTAINMENT

Напреден интерфејс на човек / машина

Stelvio е опремен со сосема нов инфо-забавен систем со 8,8 ” екран во боја со 3D Навигатор, контролиран од страна на интуитивен Rotary Pad поставен на централниот тунел. Системот се карактеризира со напредно препознавање на глас и целосна компатибилност со било кој мобилен уред кој работи на iOS или Андроид оперативен систем. Stelvio исто така се карактеризира со карактеристичен Sound Theatre од Харман Кардон, моќни до 14 звучници, вклучувајќи и сабвуфер.

comfort

УДОБНОСТ

Повеќе простор за вашите сетила

При дизајнирањето на Stelvio, Alfa Romeo ја осмисли положбата за возење: висока е за да доминира на патиштата, како и другите SUVs, но во исто време е замислена да овозможи спортско чувство на воланот. Во Stelvio, сите патници го чувтсвуваат задоволството при возењето на Alfa Romeo. Архитектурата на внатрешноста е едноставна, но функционална, со цел да смести удбоно тројцапатници, со лесен пристап до седиштата и повеќе простор за колената и нозете. Просторот за товар, со електричен систем на задната врата, има капацитет од 525 литри со флексибилност на трансформирање на задните седишта во дополнителен багаж.

Ви треба информација? Разговарајте со нас