STELVIO

Возбудлив за возење, прилагодлив, пријатен. Сега со уште повеќе технолошки решенија.

Мотор 2.2 JTDM 190 hp AT RWD 2.2 JTDM 190 hp AT АWD
Број на цилиндри, распоред 4, in line 4, in line
Работна зафатнина (cm3) 2143 2143
Компресија 15,5:1 15,5:1
Максимална сила kW/hp @ rpm 140 KW /190hp@ 3500 140 KW /190hp@ 3500
Максимален вртежен момент Nm @ rpm 450 NM@ 1750 450 NM@ 1750
Гориво Дизел Дизел
Менувач 8-брзини, Автоматски 8-брзини, Автоматски
Погон на задни тркала 4 х 4
Перформанси
Забрзување: 0-100 km/h (s) 7.6 7.6
Максимална брзина(km/h) 210 210
Тежини и димензии
Тежина на возилото (kg) 1660 1745
Висина (mm) min 1632  max 1693 min 1632  max 1693
Должина (mm) 4687 4687
Ширина (mm) без огледала 1903 без огледала 1903
Меѓуоскино растојание (mm) 2818 2818
Волумен на багажникот (l), со кит за пневматици 525 525
Потрошувачка
Во град * 6,1 6,4
Отворено * 4,7 5,0
Комбинирана * 5,2 5,6
CO2 емисија g/km комбинирано * 138 146
Норматив Euro 6 D TEMP EVAP-ISC Euro 6 D TEMP EVAP-ISC

Ви треба информација? Разговарајте со нас