STELVIO QUADRIFOGLIO

Моќта на довербата

Мотор 2.9T V6 ALFA 510 hp AT AWD
Број на цилиндри, распоред V6 – 90°
Работна зафатнина (cm3) 2891
Компресија 9.3
Максимална сила kW/hp @ rpm 375 KW/510 hp @ 6500
Максимален вртежен момент Nm @ rpm 600 Nm @ 2500
Гориво Бензин
Менувач 8-брзини, Автоматски
Погон 4 х 4
Перформанси
Забрзување: 0-100 km/h (s) 3.8
Максимална брзина(km/h) 283
Тежини и димензии
Тежина на возилото (kg) 1830
Висина (mm) min 1680 max 1689
Ширина (mm) без огледала 1955
Должина (mm) 4701
Меѓуоскино растојание (mm) 2818
Волумен на багажникот (l), со кит за пневматици 525
Потрошувачка
Во град * 11,7
Отворено * 7,5
Кобинирана * 9,0
CO2 емисија g/km комбинирано * 210
Норматив Euro 6 D TEMP EVAP-ISC

CO2 вредноста и потрошувачката се утврдени во согласност со новата постапка за тестирање WLTP наведени во Регулативата 2017/1347. CO2 и вредностите на потрошувачката се добиени според важечкото законодавство и се со цел да се овозможи споредба на податоците за возилата. Овие вредности на СО2 и потрошувачката не соодветствуаат на реалните вредности на СО2 и потрошувачката, кои зависат од повеќе фактори, како од стилот на возење, трасата, атмосферата и условите на патот, дополнителната опрама на возилата итн. Вредности на CO2 и потрошувачката се однесуваат на верзиите на возилата со највисоки и најниски вредности. Овие вредности може да се променат во зависност од конфигурацијата,на избраната опрема и пневматици.

Ви треба информација? Разговарајте со нас