STELVIO QUADRIFOGLIO

Моќта на довербата

ALFA SYSTEM ™ DNA PRO

Целосното распределување на тежината 50:50 на предната и задната оска, овозможува извонредна работа на задните погонски тркала со мотор поставен напред.

ALFA ™ LINK ПОТПИРАЊЕ

Новиот патентиран систем за потпирање го оптимизира ефектот на придушување и овозможува брза и точна стабилизација при високи странични забрзувања. Задниот дел, системот Multilink со четири и пол алуминиумски вилушки претставува најдобра комбинација на страничен влез во свиоци и ниво на удобност дури и на нерамни површини на патот.

MASS DISTRIBUTION

Софистицираниот дизајн и супериорните материјали на Stelvio Quadrifoglio овозможуваат совршена дистрибуција на тежината помеѓу двете оски, сооднос на управувачот во најдобрата класа и мала вкупна тежина. Сето ова благодарение на ултра-лесната структура на возилото и погонското вратило од карбонски влакна.

ACTIVE TORQUE DIRECTION SYSTEM

Иновативен систем кој обезбедува оптимална дистрибуција на вртежниот момент помеѓу двете задни тркала благодарение на две електронски контролирани механички спојки. Овозможува најдобар влез и контрола дури и при големи брзини и на сите видови површини на патот.

ПОГОН НА ЧЕТИРИ ТРКАЛА Q4

Q4 технологијата со погон на четири тркала комбинира максимална безбедност со високи перформанси со дистрибуција на вртежен момент помеѓу предната и задната оска во реално време според реалните услови на патот и командите на возачот.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ НЕСАКАНА ПРОМЕНА НА ДВИЖЕЊЕ

Системот за одржување во коловозна лента го предупредува возачот ако Stelvio Quadrifoglio ненамерно се приближи до работ на лентата и му помага да остане во лентата.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СЛЕПИ АГЛИ

За да избегнете страничен судир со автомобили во соседните ленти, системот за предупредување за слепи агли ќе ве предупреди со визуелен знак и активно ќе ја преземе контролата врз воланот.

АСИСТЕНЦИЈА ЗА МЕТЕЖ ВО СООБРАЌАЈОТ И ЗА НА АВТОПАТ

Благодарение на комбинацијата на активниот темпомат – Аctive cruise control (ACC), и Асистенцијата при градски метеж и на автопат Traffic Jam Assist and Highway Assist – не само што автономно си ја вршат функцијата за контрола на возилото, туку и помагаат да се остане на коловозната лента, и во градскиот метеж и на автопат.

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА БРЗИНАТА

Intelligent speed control – интелигентната контрола на брзината дејствува во комбинација со активниот темпомат – Аctive cruise control (ACC) и препознавање на сообраќајните знаци. Му сугерира на возачот да ја прилагоди брзината согласно определената на патот.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM – ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ

Stelvio Quadrifoglio е опремено со врвна технологија, меѓу која и препознавање на сообраќајните знаци и со интелигентното предупредување за ненадминување на препорачаната максимална брзина.

СИСТЕМ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ЗАМОР КАЈ ВОЗАЧОТ

Oткрива замор кај лицето зад воланот на Stelvio Quadrifoglio, следејќи го неговиот стил на возење и должината на патувањето и го предупредува преку сигнали на екранот на допир дека треба да застане преку сигнал на екранот на допир.

ANDROID AUTO

Поврзување на вашиот паметен телефон со мобилен оперативен систем Android, кој е целосно интегриран во системот за информирање и забава Stelvio Quadrifoglio.

APPLE CARPLAY

Со системот Apple CarPlay, можете да ги користите сите функции и апликации на вашиот iPhone со системот за информирање и забава на Stelvio Quadrifoglio.

SMARTPHONE

Поврзете го вашиот мобилен телефон преку Bluetooth за лесно вршење на телефонски повици, репродукција на дојдовни текстуални пораки или диктирајте пораки за испраќање, и сето тоа додека возите, а без да ги тргнете рацете од воланот.

ACCESSORIES / HOME PAGE

Stelvio Quadrifoglio има нов систем за информирање и забава со интерактивни додатоци кои се специјално дизајнирани за да бидат едноставни и непосредни за употреба.

NAVIGATION SYSTEM

Со својот оптимизиран интерфејс и зголемената леснотија на употреба, новиот навигатор на Stelvio Quadrifoglio овозможува лесно и јасно прегледување на мапите и насоките.

MY WI-FI

Со My Wi-Fi кое е дел од Alfa Connect service , сега можете безжично да споделувате интернет-поврзување со останатите патници во вашето Stelvio Quadrifoglio.

MY NAVIGATION

Со MY NAVIGATION, следното патување со Stelvio Quadrifoglio ќе започне пред дури и да седнете во автомобилот. Од вашиот мобилен телефон можете да испратите избрани дестинации и точки на интерес до системот за навигација. И во текот на патувањето ќе добиете информации во реално време за сообраќајот, временските услови и камерите за брзина на вашата маршрута.

Ви треба информација? Разговарајте со нас