Alfa Romeo Makedonija

stvmot

УПРАВУВАЊЕ НА ALFA ROMEO, КОНЕЧНО ВО SUV

– Непобедлива емоција на тркалата

Stelvio е создаден подготвен да се справи со било кој пат, следејќи го духот и нагонот за возачот. Тој секогаш обезбедува спортско и стабилно ракување – заслуга на уникатните динамични решенија и лесната конструкција. Stelvio нуди најдиректен, односот на воланот најдобрите во својата класа, благодарение на патентираната шема за суспензија AlfaLink и иделниот биланс на тежина 50/50. Изграден е од алуминиумска конструкција и подвижна врата, и се карактеризира со алуминиумски мотор специјално дизајниран да ја намали тежината. Револуционерниот погонски систем Q4 на сите тркала го завршува сетот на невидени иновации воведени од страна на Alfa Romeo во категоријата SUV.

Q4 AWD

– Создаден да доминира на секој пат

Првиот Alfa Romeo SUV е опремен со ексклузивен Q4 погонски систем на сите тркала, дизајниран да овозможи навремено управување со перформансите. Системот Q4 континуирано ги следи и ги забележува условите на патот и стилот на возење, со цел да овозможи идеална распределба на вртежниот момент меѓу оските. Благодарение на својата единствена технологија, овој систем гарантира ефикасност и безбедност на традиционалниот AWD, надополнет со бескомпромисно задоволство.

stelbal

БАЛАНС

– Динамичка совршеност

Stelvio е дизајниран да обезбеди најдобри перформанси во управувањето и удобноста. Овие извонредни резултати се постигнати благодарение на неговата совршена дистрибуција на тежината, 50% на задната и 50% на предната оска, на неговите патентирана шема за суспензија AlfaLink, и радиус на воланот најдобар во класата. Двојниот триаглоник на потпирање напред со управувачката летва ги држат тркалата напред совршено нормално на земјата, намалувајќи го подуправувањето и истовремено подобрувајќи ја латералната потпора и прецизното управување.
Задната суспензија обезбедува високо страничен зафат без да се наруши врвниот комфор. Уште повеќе, екстензивната употреба на алуминиум и композитни материјали е од клучно значење за намалување на вкупната тежина.

ALFA DNA

– пресвртна точка во задоволството при возењето

Со едноставна ротација на вртење на Alfa DNA, возачот може да избере од три различни режими на возење. Овој систем го менува управувањето и динамичниот одговор, постапувајќи по параметрите на моторот, системот за сопирање, соодносот на менувачот, плус ESC и ASR контрола. Резултат? Невиден SUV, кој нуди три уникатни стилови на возење.

МОТОРИ

Италијанско ремек дело во иновација

Stelvio се одликува со два моќни мотори излеани комплетно во алуминиумски моноблок за да бидат полесни, побрзи и повеќе еколошки.
2.0 Turbo бензински мотор е достапен со 280hp, додека 2.2 турбо дизел е достапен со 210hp. И двата мотори се во комбинација со Q4 AWD систем и автоматски пренос со 8 брзини, најнапредна и најефикасна технологија во однос на флуидност, комфор и перформанси.

efficiency

ЕФИКАСНОСТ

– непопустлива потрага по перфекција

Stelvio се одликува со исклучителен сооднос на моќ-тежина, благодарение на употребата на ултра-лесни материјали: карбонски влакна за коленесто вратило и алуминиум за капакот на моторот, вратите, браниците, подвижната врата, моторот и суспензијата. Автоматскиот пренос со 8 брзини и напредното возење со напредна ефикасност дополнително ги подобрува заштедите во потрошувачката и емисиите, без да се наруши управувањето и перформансите.