Alfa Romeo Logo

Модели

“Отворен капак на моторот” во Историскиот музеј на Alfa Romeo


Средба што не смее да се пропушти, сабота и недела, 15 и 16 септември во Историскиот музеј на Alfa Romeo во Арезе на посетителите ќе им биде претставена небообичаена постава: co “Отворен капак на моторот“. Нема да бидат во прв план прекрасните каросерии кои посетителите веќе ги знаат и ги ценат нз целиот свет, туку она што се наоѓа под нивТреба да се каже дека моторите, отсекогаш се срцето” на автомобилите Alfa Romeo. Она што во моментот не се гледа, викендов ќе биде изложено пред љубителите на овие автомобили. Сосем различен свет што нѝ овозможува на поинаков начин да уживаме во автомобилите. Ете, тука ќе се најде и издолжениот и флиден Carabo, кој за оваа прилика ќе се трансформира  и ќе ги крене нагоре вратите кои се отвораат вертикално, како и 33 Stradale прототип кој ќе ја поткрене префинетата каросерија дизајнирана од Франко Скаљоне за да ја прикаже механиката тесно поврзана со трките. Ќе бидат поткренати и капаците на моторите на Tipo 33, за да се видат моќните мотори кои донеле толку успесу на марката Alfa Romeo. А, ќе бидат изложени и неколку навистина неоткриени посебности како што се: прототипот на моторот со вбризгување на 2600 Sprint до екстремниот мотор сместен во Sprint 6C.
Освен возилата кои се изложени во музејот, на соодветните простори – нешто помалку од еден век, помеѓу постојаната поставка и привремените  – за оваа прилика ќе бидат изложени сосем нови примероци. Тука ќе се најде и комплетот на моделот Alfa 33 која речиси триесетипет години откако за прв пат беше изложен на саемите ширум Европасе враќа за да ги покаже деталите на префинетата механика.
Во сабота 15 септември и недела 16 септември врати
те на Музејот ќе бидат отворени  за јавноста со бесплатна програма. 

180910_Alfa-Romeo_Cofani-Aperti_01_slider
Ви треба информација? Разговарајте со нас