Alfa Romeo Logo

Модели

Alfa Romeo ја освои титулата “Best of Show” на 68то издание на Pebble Beach Concours d’Elegance


На изданието 2018  на Pebble Beach Concours d’Elegance, златната панделка која го одликува автомобилот ” Best of Show “, беше ставен на величественото темно сино тело на Alfa Romeo 8C 2900B Touring 1937 berlinetta. За неа се натпреваруваа 209 автомобили, кои дојдоа од 17 земји и се прикажани на 18-тиот Pebble Beach Golf Links, во Калифорнија. Пред да биде прогласен за ” Best of Show “, автомобилот триумфираше во својата класа и доби две други важни награди: “Charles A. Chayne Trophy” и “J. B. & Dorothy Nethercutt Most Elegant Closed Car”.

Автомобилот, претставен на Берлинскиот салон во Берлин од 1938 година, се разликува од следните 8C 2900B Touring благодарение на темелната реставрација која го врати во својата првобитна состојба.

Ова е третпат во историјата на Pebble Beach брендот Alfa Romeo да ја освои наградата Best of Show, повторно со моделот 8C 2900B, Touring: прво во 1988 со верзијата Spider, а потоа во 2008 година, со coupé.

“Овој Alfa Romeo 8C 2900B Touring има сé што може да посакате од еден автомобил: брзина, стил и, зошто да не, секс-привлечност”, рече претседателот на натпреварот, Сандра Батон. “Стилот Touring е едноставно магичен и за да ги подобри нештата, звукот на моторот е совршен!”.

180827_AR_PBC18_Best_01
Ви треба информација? Разговарајте со нас