Новиот концепт автомобил на Алфа Ромео е моделот Tonale: кога електрификацијата ја пресретнува убавината и динамизмот - Alfa Romeo Makedonija

NEWS

Новиот концепт автомобил на Алфа Ромео е моделот Tonale: кога електрификацијата ја пресретнува убавината и динамизмот

11 March 2019

190305_Alfa-Romeo_Tonale-Concept_01

Алфа Ромео влегува во електрифираниот свет на Интернационалниот Саем во Женева 2019, откривајќи го новиот концепт, компактен  SUV compatto Алфа Ромео Tonale. Tonale е првиот хибриден модел plug-in и компактно utility vehicle од Бишоне, којшто преку јазикот на Алфа Ромео сака одново да ги напише правилата во сегментот кој во моментов е со најголем раст; благодарение на единственоста на италијанскиот стил и на неспоредливото задоволство при возење.

Автомобил инспирриран од убавината и од манифестот на дизајнот Алфа Ромео

Дизајнот на Tonale е проектиран кон иднината: неговите комапктни димезнии ја соединуваат единственоста на италијанскиот дизајн и оригиналниот модерен стил типичен за Алфа Ромео, во совршен спој помеѓу скапоценото наследство и воведот на идните, нови канони. Алфа Ромео ја опфаќа италијанската суштина на уметноста и на скулптурата, преку безвременото искуство на рачната изработка.

Алфа Ромео Tonale е нашиот поглед кон иднината во сегментот на SUV, кој има моќ да создаде сеопфатен и креативен израз преку фузијата на убавината и технологијата. Накратко, уметничко дело, апсолутно ремек-дело на дизајнот Алфа Ромео…

…Не случајно првите букви на моделот го формираат и зборот: Алфа Ромео Tonale “ART” – уметност.

 

Најново од Alfa Romeo