“La Macchina del tempo”се обои во црвено по повод 106-иот роденден на Alfa Romeo - Alfa Romeo Makedonija

NEWS

“La Macchina del tempo”се обои во црвено по повод 106-иот роденден на Alfa Romeo

24 June 2016

160624_AR_Museo_storico

По повод 106-иот роденден од раѓањето на марката, легендарен 24 метарски чинар посаден пред Историскиот музеј се обои во бојата на марката.

Посетителите може да се воодушевуваат на неговото стебло како и разгаранетите зелени гранки, запознавајќи се истовремено со брендот и со неговиот нов дизајн кој еволуирал низ годините заедно со големите победи.

Изложбата опфаќа 69 модели, избрани според тоа колку го одбележале развојот на брендот, и историјата на возилото. Во нив спаѓаат првиот модел A.L.F.A. (24 HP), легендарните победници на трките Mille Miglia како и 6C 1750 Gran Sport возен од Тацио Нуволари, 8C Touring, Gran Premio 159 "Alfetta 159" (Светски шампион во Формула 1 со Јуан Мануел Фанџо) Giulietta, иконата на 1950-те години, и легендарниот 33 TT 12.

Најново од Alfa Romeo