НАШАТА ИСТОРИЈА

Откриј ја извонредната и смела историја на нашиот бренд.
Историја која се рефлектира во секое возило.

МИТОТ ЗА ALFA ROMEO

На 24-ти јуни 1910 година, во Милано е формирано ново друштво под името А.Л.Ф.А. - Анонимна Ломбардиска Фабрика за Автомобили (A.L.F.A. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Неколку години подоцна, во време на криза предизвикана од последиците од Првата светска војна, претприемникот од Наполи, Никола Ромео, со финансиска помош ја спасува фабриката, која оттогаш го менува името во Alfa Romeo.

Од првиот конструиран модел 24 HP, па сè до автомобилите со зеленото лого во форма на четирилисна детелина Quadrifoglio. Од митските Тацио Нуволари и Енцо Ферари, преку легендите Нино Фарина и Хуан Мануел Фанџо. Од победата на првиот Светски шампионат со моделот Tipo P2, кога зад воланот е Виторио Јано, и првиот ловоров венец за марката па до освојувањето на првиот Светски шампионат во Формула 1 со моделот Alfetta 158. Од Giulietta до Spider, од династијата на Giulia до проектот Tipo 33. Запознај го наследството на извонредни достигнувања, автомобили и луѓе кои придонеле за митот на Alfa Romeo.

HERITAGE услуги

Heritage нуди низа услуги специјално приспособени за сопственици и колекционери на Alfa Romeo..

Побарајте од тимот на експерти Heritage да ја потврди оригиналноста на вашиот ретро модел Аlfa Romeo преку Потврда за автентичност или да ја обнови безвременската аура на вашиот автомобил со програми за поправка и реставрација.

изобилство од создавачи

Одделот Heritage нуди на продажба селекција на модели Alfa Romeo кои ја испишале историјата, ја закрепнале и ja обновиле, потврдувајќи се низ историјата благодарение на тимот технички експерти.

Стани сопственик на еден од автомобилите Alfa Romeo, за кој отсекогаш си сонувал, купувајќи го директно од производителот. Откриј ги автомобилите кои се на располагање преку проектот Reloaded by Creators (Повторно во понудата на создавачите).

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Холот на легендите

Најголемите на Alfa Romeo на сите времиња, на посебна интернет-галерија.

Историски музеј на Alfa Romeo

Историскиот дом на Alfa Romeo: единствено доживување за автентичните познавачи на автомобилите.

Heritage

Откриј кои сè автомобили се дел од понудата на класичните автомобили Alfa Romeo.

Историјата на Alfa Romeo 

Откриј повеќе од стогодишната храбра и смела историја.