ALFA ROMEO GIULIA

Единствена. Како и доживувањето при возење и емоциите кои успева да ги разбуди.

ОДЛИКИ КОИ СЕ ИЗДВОЈУВААТ ОД ОСТАНАТИТЕ

Единствен дизајн

Италијански дизајн во чист Alfa Romeo стил

Напредни системи за помош при возење

Ниво 2 на автономно возење

50/50 распределба на тежината

Совршена рамнотежа, за бескомпормисна динамика при возење

Суспензија Alfa™ Link

Извонредна прецизност, максимален комфор

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

 

Сликите се индикативни и служат само за илустративни цели, за подетални информации за производот и боите, контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo. 

Advanced Driving System

УБАВИНА ВОДЕНА ОД ТЕХНОЛОГИЈА

Alfa Romeo Giulia ја доведе до совршенство рамнотежата
помеѓу страста за возење и најнапредните системи за
помош при возење од второ ниво. Се карактеризира со
авангардна технологија која набљудува сe` што се случува
околу автомобилот, Giulia го задржува непроменето
задоволството при возење, извлекувајќи ги на површина
и најдлабоките чувства кои може да ги предизвика возењето
автомобил.

Информирање и забава
ОПКРУЖИ СЕ СО ТЕХНОЛОГИЈА

Неколку интуитивни движења обезбедуваат прекрасно доживување при возење на една Alfa Romeo Giulia.

Alfa Connect Услуги

НАЈДОБРОТО ОД ПОВРЗУВАЊЕТО

Поврзи се со твојата Giulia и со светот.Системот Alfa™ Connect обединува  повеќе услуги со што гарантира поврзување од високот ниво, благодарение на компатибилноста со Android Auto™ и AppleCarPlay.

МОЕТО WI-FI*

Co My Wi-Fi сите патници во Alfa Romeo Giulia ќе можат да ја користат безжичната WI-FI мрежа.

*Моето WI-FI е опционал.

Перформанси

ОСВОЈ ГИ ПАТИШТАТА И УЖИВАЈ ВО ВОЗЕЊЕТО

Мотори со високи перформанси и ефикасност. Шасија дизајнирана во функција на задниот погон, иновативни суспензии, сооднос тежина/моќност од прва класа.

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

 

Потрошувачката на гориво на гамата Alfa Romeo Giulia со бензински и дизел мотори е следнава (l/100 km): 10 – 4,8; емисии на CO2 (g/km): 227 – 127 и вредностите, хомологирани врз основа на комбинираниот циклус WLTP, ажурирани на ден 30/04/2022, сe дадени индикативно, за споредбени цели.

Технологија
СИМФОНИЈА ОД МЕХАНИЗМИ И ЕМОЦИИ

Alfa Romeo Giulia ги спојува дизајнот, моќта и иновациите, сето тоа благодарение на патентираните технологии и употребата на лесни материјали за да се обезбеди единствена возбуда при возење. Системите Q2 или Q4 и системот IBS brake-by-wire се обработуваат во реално време преку контролата на доменот на шасијата.

Димензии

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Сликите се прикажани за споредбени цели,подетални информации за производот и боите, контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo.

Финансиски услуги

РЕШЕНИЈА ЗА КУПУВАЊЕ

Пронајди широка палета на финансиски услуги и производи за осигурување за купување на твојата Alfa Romeo.

Тест возење

Закажи пробно возење и искуси го единственото доживување од возење на Alfa Romeo.

Возила на лагер

Откриј ги сите понуди за моментално достапните нови возила на лагер.

Побарај понуда

Доколку избра возило од гамата на Alfa Romeo пополни го формуларот за да добиеш конкретна понуда.