ALFA ROMEO
STELVIO QUADRIFOGLIO

Моќта на довербата

ОДЛИКИ КОИ СЕ ИЗДВОЈУВААТ ОД ОСТАНАТИТЕ

Мотор

510 КС 2.9
V6 Bi-Turbo

50/50 распределба на тежината

Совршена рамнотежа,
за бескомпромисна динамика на возење

Q4

По барање, погон на сите 4 тркала

Torque Vectoring

Распределба на моќта и на максималниот вртежен момент во реално време

Технологија
ЕКСКЛУЗИВНА ИНОВАЦИЈА СО ПОТПИС ALFA ROMEO

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ги поседува најиновативните технолошки решенија за да пружи возбуда на SUV со единствена спортска ДНК.

Перформанси

КАДЕ ШТО МОЌТА И ТЕХНОЛОГИЈАТА СЕ ПРЕСРЕТНУВААТ

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio создава совршена комбинација на моќ и технологија. Моторот 2.9 V6 Bi-Turbo со 510 КС, во алуминиумски моноблок, работи во комбинација со погонот на сите тркала Q4. Развива специфична
моќност од 176 КС/л со забрзување од 0 до 100 км/ч за само 3,8 секунди.
Тој е комбиниран со 8-брзински автоматски менувач, кој во режимот
Race ви овозможува да ја смените брзината за само 150 милисекунди.

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Потрошувачка на гориво на гамата Stelvio Quadrifoglio (l/100 km): 11,8; Емисии на CO2 (g/km): 267.
Вредностите, хомологирани врз основа на комбинираниот циклус WLTP, ажурирани на ден 26/05/2021, се прикажани само за споредбени цели.

ADAS

ЗАДОВОЛСТВОТО ПРИ ВОЗЕЊЕ,
ЕВОЛУИРА СО ТЕХНОЛОГИЈАТА

SUV, единствено по карактеристиките на спортска лимузина,
има системи за автономно возење од ниво 2, кои создаваат
совршена синергија помеѓу уживањето во возењето и технологијата.

Информирање и забава

ИЗВОНРЕДНО ИСКУСТВО

Системот за информирање и забава на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio располага со 8.8" екран на допир.

Alfa Connect Услуги

НАЈДОБРОТО ОД ПОВРЗУВАЊЕТО

Поврзи се со твојот автомобил и со светот. Системот Alfa™ Connect обединува повеќе услуги со што гарантира поврзување од високо ниво, благодарение на компатибилноста со Android Auto™ и AppleCarPlay.

МОЕТО WI-FI*

Co My Wi-Fi сите патници во Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ќе можат да ја користат безжичната WI-FI мрежа.

*Mоето WI-FI е опционал.

Димензии

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Сликите се прикажани за споредбени цели, за конкретна понуда и детален опис на стандардна и на дополнителна опрема и на техничките карактеристики, ве молиме контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo.

Финансиски услуги

РЕШЕНИЈА ЗА КУПУВАЊЕ

Пронајди широка палета на финансиски услуги и производи за осигурување за купување на твојата Alfa Romeo.

Тест возење

Закажи пробно возење и имај единствено Alfa Romeo доживување.

Возила на лагер

Откриј ги сите понуди за моментално достапните нови возила на лагер.

Побарај понуда

Доколку избра возило од гамата на Alfa Romeo пополни го формуларот за да добиеш конкретна понуда.