ALFA ROMEO
GIULIA QUADRIFOGLIO

Моќта на довербата

ОДЛИКИ КОИ СЕ ИЗДВОЈУВААТ ОД ОСТАНАТИТЕ

Мотор

510 КС 2.9 V6 Bi-Turbo

50/50 распределба на тежината

Совршена рамнотежа, за бескомпромисна динамика на  возење

Aктивен Aero Splitter

Единствената лимузина на светот со активна аеродинамика

Torque Vectoring

Распределба на моќта и на максималниот вртежен момент во реално време

technology
Технологија

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА БУДИ СЕТИЛА

Благодарение на техничките решенија, Alfa Romeo Giulia
Quadrifoglio гарантира перформанси што ги исполнуваат најистенчените очекувања.

Перформанси

МОЌТА И ТЕХНИКАТА СЕ ПРЕТОПУВААТ ЕДНА ВО ДРУГА

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio отелотворува совршен спој на моќ и технологија.Нејзиниот мотор 2,9 V6 испорачува моќност од 510 КС и вртежен момент од 600 Nm помеѓу 2500 и 5000 вртежи во минута.
Располага со извонредна моќност, истовремено е и ултралесен,целосно
изработен од алуминиум.
Во комбинација со 8-брзинскиот автоматски менувач,кој може да се користи преку рачката на централната конзола или со помош на алуминиумските рачки на воланот, овозможува промена на брзината за само 150 милисекунди во режимот Race.

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Потрошувачка на гориво кај Giulia Quadrifoglio Range (l/100 km): 10,3 - 10,1; Емисии на CO₂ (g/km): 233 - 228.
Вредностите, хомологирани врз основа на комбинираниот циклус WLTP, ажурирани на ден 26/05/2021, се прикажани само за споредбени цели.

ADAS

УБАВИНА ЗАСНОВАНА НА ТЕХНОЛОГИЈА

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio емоциите ги издигнува на ново ниво, преку системите за автономно возење ниво 2. Благодарение на оваа врвна технологија, Giulia Quadrifoglio ја подобрува својата уникатност, нудејќи уште поедноставно и поинтуитивно возење.

Информирање и забава

ИЗВОНРЕДНО ИСКУСТВО

Системот за информирање и забава на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio располага
со 8.8" екран на допир.

Alfa Connect Услуги

НАЈДОБРОТО ОД ПОВРЗУВАЊЕТО

Поврзи се со твојот автомобил и со светот. Системот Alfa™ Connect обединува повеќе услуги со што гарантира поврзување од високо ниво, благодарение на компатибилноста со Android Auto™ и AppleCarPlay.

МОЕТО WI-FI*

Co My Wi-Fi сите патници во Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ќе можат да ја користат безжичната WI-FI мрежа.

**Mоето WI-FI е опционал.

Димензии

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Сликите се прикажани за споредбени цели, за конкретна понуда и детален опис на стандардна и на дополнителна опрема и на техничките карактеристики, ве молиме контактирајте го најблискиот овластен салон на Alfa Romeo.

Финансиски услуги

РЕШЕНИЈА ЗА КУПУВАЊЕ

Пронајди широка палета на финансиски услуги и производи за осигурување за купување на твојата Alfa Romeo.

Тест возење

Закажи пробно возење и искуси го единственото доживување од возење на Alfa Romeo.

 Возила на лагер

Откриј ги сите понуди за моментално достапните нови возила на лагер.

Побарај понуда

Доколку избра возило од гамата на Alfa Romeo пополни го формуларот за да добиеш конкретна понуда.