ALFA ROMEO TONALE

Почеток на новата ера на Alfa Romeo

alfa romeo tonale

TONALE

ОДЛИКИ КОИ СЕ ИЗДВОЈУВААТ ОД ОСТАНАТИТЕ

Напреден софтвер

Авангардна
електрификација

Иновативна технологија
за контрола & комфор

Aвтентично
возачко доживување

Надворешност
ФУНКЦИОНАЛНА УБАВИНА
Alfa romeo gallery exterior 1

Дизајн кој стилските елементи на Alfa Romeo, реинтерпретирани во име на модерноста и функционалноста, ги комбинира со карактеристиките на италијанскиот дизајн.

Надворешност
Alfa romeo gallery exterior 2

Иконскиот штит ″Scudetto″ во V - форма отсекогаш претставува фокус и историски потпис на предницата на секоја Alfa Romeo. Така е и кај Tonale.

Надворешност
Alfa romeo gallery exterior

Предните адаптирачки светла Full-Led Matrix со динамичка функција создаваат единствен и незаменлив потпис, како допир на спортската елеганција верна на чистата ДНК на Аlfa Romeo.

Надворешност
Alfa romeo gallery exterior 3

20” «Teledial» алуминиумски тркала со црвени шепи на кочниците: дизајн кој на современ начин ја реинтерпретира темата на форма „телефонски бројчаник“ од тркалата на автомобилите од ‘60-те години.

Надворешност
Alfa romeo gallery exterior 4

Задната оптичка група го заокружува изгледот на автомобилот создавајќи синусоидна форма и станува препознатлива светлечка ознака на Tonale.

Внатрешност
ВОЗАЧОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА НЕШТАТА
Alfa romeo gallery interior 1

Tonale е проектирана и конструирана така што постојано во центарот на нештата се поставува возачот, во каква и да е ситуација. Материјали од висок квалитет, скапоцена обработка и ексклузивно ретроосветлување на таблата кои создаваат идеална атмосфера за секое патување.

Внатрешност
Alfa romeo gallery interior 2

Спортската и технолошка внатрешност на Tonale е развиена за да го издигне дожувувањето на возачот. Телескопската инструмент-табла „Cannocchiale”, класика со потпис Alfa Romeo, денес е со големина од 12.3”, комплетно дигитална и конфигурабилна со разни опции на екранот. Заедно со екранот на допир од 10.25” пружаат единствено возачко доживување каде коегзистираат страста и контролата.

Внатрешност
Alfa romeo gallery interior 3

Предни седишта во Алкантара или пак во кожа, со грејач или пак вентилирани, нудат неспоредлива удобност и го поставуваат на највисоко ниво уживањето при возењето.

Внатрешност
Alfa romeo gallery interior 4

Aмбиенталното осветлување може да се конфигурира во зависност од различните бои на ентериерот и создава единствена атмосфера при секое патување.

​Внатрешност
​Обој го твојот автомобил Tonale
ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Сликите се индикативни и имаат само илустративна намена. Прикажаните бои и детали може да не се достапни или може да варираат кога возилото ќе биде достапно, на пример од технички и/или производствени и/или комерцијални причини. Некои од сликите може да прикажуваат додатоци и/или опрема што не се стандардни кои, кога возилото ќе биде достапно, ќе бидат предмет на конкретно барање и дополнително плаќање.

gallery software
Технологија

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА СОБОРУВА РЕКОРДИ

Благодарение на софтверската архитектура од новата генерација, Tonale нуди комплетна серија на технолошки иновации. Тоа е првиот автомобил на кој е вграден Тоа е дигитален сертификат blockchain NFT. Екосистем на интегрирани дигитални услуги за да се гарантира најдоброто возење зад воланот и не само тоа.

Услуги Alfa Connect
БИДИ ПОСТОЈАНО ПОВРЗАН

Новите услуги Alfa Connect гарантираат поврзување какво досега не е видено зад воланот на еден Alfa Romeo автомобил.

engine 1
Мотори

ПОВТОРНО ДА СЕ ИЗМИСЛИ
СПОРТСКИОТ ДУХ ЗА XXI ВЕК

Влези во светот на електрификацијата со хибридно доживување со Alfa Romeo. Гамата на хибридни верзии e со врвни технички решенија дизајнирани да бидат во служба на ДНК-та на марката.

Изземање од одговорност

Потрошувачка на гориво на Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV гама (l/100 km): 6,3-5,6; емисија на CO₂ (g/km): 144 -127. Вредностите за одобрување на типот утврдени врз основа на комбинираниот циклус WLTP, ажуриран на 30.04.2022 година. Наведените вредности се за споредбени цели.

Динамика на возење
УМЕТНОСТ НА АВТЕНТИЧНА ДИНАМИКА ALFA ROMEO
driving dynamics
ADAS
ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО СЛУЖБА НА БЕЗБЕДНОСТА
safety

Целта на Tonale е да ја подигне синергијата помеѓу човекот и автомобилот на нови височини, за навистина невидено возачко доживување, благодарение на системи за помош во возењето ниво 2, кое овозможува самостојно да се управува со забрзувањето, кочењето и одржувањето на коловозната лента, гарантирајќи максимална безбедност при возењето и оставајќи го недопрено задоволството да се седи зад воланот.

Димензии

ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Сликите се индикативни и имаат само илустративна намена. Прикажаните бои и детали може да не се достапни или може да варираат кога возилото ќе биде достапно, на пример од технички и/или производствени и/или комерцијални причини. Некои од сликите може да прикажуваат додатоци и/или опрема што не се стандардни кои, кога возилото ќе биде достапно, ќе бидат предмет на конкретно барање и дополнително плаќање.

Финансиски услуги

РЕШЕНИЈА ЗА КУПУВАЊЕ

Пронајди широка палета на финансиски услуги и производи за осигурување за купување на твојата Alfa Romeo. 

Пробно возење

Закажи пробно возење и имај единствено Alfa Romeo доживување

Возила на лагер

Откриј ги сите понуди за моментално достапните нови возила на лагер.

Побарај понуда

Доколку избра возило од гамата на Alfa Romeo пополни го формуларот за да добиеш конкретна понуда.