НОВА СЕРИЈА ALFA ROMEO
TRIBUTO ITALIANO

Прослава на Италија во секој детаљ

Верзии

Пронајди го твојот стил

1
GIULIA
TRIBUTO
ITALIANO
STELVIO
TRIBUTO
ITALIANO
TONALE
TRIBUTO
ITALIANO

ОДНОВО ОСМИСЛЕН ИТАЛИЈАНСКИ СТИЛ

Специјалната серија на Alfa Romeo Tributo Italiano  го отелотворува модерниот италијански стил и дизајн. Секој детаљ истакнува динамична елеганција и дава луксузен и вибрирачки одраз на италијанската страст.

STELVIO TRIBUTO ITALIANO

Почувствувај го новиот наплив на адреналин со Stelvio Tributo Italiano. Оваа специјална серија ја претставува суштината на ДНК-та Alfa Romeo. Со неговата управливост и благодарение на извонредните перформанси, нуди неспоредливо уживање во возењето, наменето за вистинските вљубеници во Alfa Romeo.

Црниот контрастен покрив на специјалната серија Stelvio Tributo Italiano го соединува безвременскиот дизајн со модерната префинетост.

Специјалната серија Stelvio Tributo Italiano на заднината на надворешните ретровизори има минијатура на италијанското знаме. Овој детаљ уште повеќе ја истакнува поврзаноста на Alfa  Romeo со современиот италијански стил и идентитет.

Алуминиумските тркала од 21” со црвените шепи на кочниците уште повеќе ја нагласуваат спортската елеганција на Stelvio Tributo Italiano. 

Кожните потпирачи за глава на Stelvio се збогатени со извезено лого, италијанско знаменце и натпис "Tributo Italiano". 

Црвените шевови на таблата и на вратите додаваат единствен допир на внатрешноста на Stelvio Tributo Italiano.

Системот за активно потпирање на Stelvio Tributo Italiano ја подобрува управливоста на пат, гарантира агилно возење, слеано и инстинктивно возење, независно од типот на теренот по кој се вози.

GIULIA TRIBUTO ITALIANO

Оваа специјална серија на Alfa Romeo го одразува стилот и италијанската персоналност со нејзините елегантни линии со спортска инспирација.

Giulia Tributo Italiano има целосно црн покрив кој е во контраст со бојата на каросеријата на автомобилот.

Giulia Tributo Italiano на заднината на надворешните ретровизори има минијатура на италијанското знаме. Овој детаљ уште повеќе ја истакнува поврзаноста на Alfa  Romeo со современиот италијански стил и идентитет.

Ексклузивните темни алуминиумски тркала од 19” на специјалната серија со црвени шепи на кочниците ја разубавуваат специјалната серија на Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano, истакнувајќи го миксот на спортска убавина и остриот стил.

Giulia Tributo Italiano располага со кожни спортски седишта,  перфорирани на средишниот дел од седечкото перниче за да се истакне лежерната црвена нијанса, оној допир кој го издвојува италијанскиот автомобил и неговиот италијански стил.

Кожните потпирачи за глава на Giulia се збогатени со фино извезеното лого, италијанско знаменце и натпис "Tributo Italiano". За да се додаде оној допир на елеганција и идентитет на внатрешноста.

Црвените шевови на таблата и на вратите додаваат единствен допир на внатрешноста на Giulia Tributo Italiano. 

Системот за активно потпирање на Giulia Tributo Italiano ги подобрува перформансите на пат, нуди не само динамично и инстинктивно возење, туку и удобно.

TONALE TRIBUTO ITALIANO

Tonale Tributo Italiano е автомобил којшто ја отелотворува страста на Alfa Romeo за возење и е создаден за секој што го сака возењето. Неговиот единствен стил, препознатливите детали и изглед се обединуваат за да го слават чистото ужување во возењето, спортската страна и ефикасните перформанси.

Единствениот карактер на Tonale Tributo Italiano е истакнат преку бојата на неговата каросерија и црните детали. Иконските LED matrix предни светла и црвените шепи на Брембо кочниците, го истакнуваат залагањето на Alfa Romeo за стил, перформанси и италијански дизајн.

Специјалната серија Tonale Tributo Italiano се истакнува и со контрастниот црн покрив, кој се издвојува од бојата на каросеријата и го збогатува елегантниот дизајн и модерните линии на автомобилот.

Tonale Tributo Italiano го запазува секој детаљ, во минијатурата на италијанското знаме на ретровизорите, истакнувајќи ги длабоките корени на Alfa Romeo.

Алуминиумските тркала од 20” со црвените шепи на кочниците уште
повеќе го нагласуваат спортскиот изглед на Tonale TRIBUTO ITALIANO, специјалната серија на Alfa Romeo.

Кожните потпирачи за глава на Tonale се збогатени со извезеното лого, италијанско знаменце и натпис "Tributo Italiano". 

Црвените шевови на таблата и на вратите додаваат единствен допир на внатрешноста на Tonale Tributo Italiano.

Tonale Tributo Italiano има ексклузивен карбонски дизајн за амбиентално осветлување, со што ја истакнува features модерната привлечност на внатрешноста.

ИЗЈАВА ЗА ИЗЗЕМАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Потрошувачка на гориво на Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano (l/100 km): 8,1 – 5,0; CO₂ емисија (g/km): 183 – 130. Вредностите се одредени врз основа на циклусот WLTP, ажурирани на ден 26 септември 2022  за време на пробните тестирања и може да се разликуваат од крајната хомологација.Наведените вредности се за споредбени цели.

Потрошувачка на гориво на Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano (l/100 km): 8,9 – 5,7; CO₂ емисија (g/km): 202 - 150. Вредностите за одобрување на типот утврдени врз основа на комбинираниот циклус WLTP, хомологирани на ден  21.11.2022. Наведените вредности се за споредбени цели. 

Потрошувачка на гориво на Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV Tributo Italiano (l/100 km): 6,3-5,6; CO₂ емисија (g/km): 144 -127. Вредностите за одобрување на типот утврдени врз основа на комбинираниот циклус WLTP, хомологирани на ден  26.05.2022. Наведените вредности се за споредбени цели.

Потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и автономијата може да варираат во зависност од реалните услови на користење и фактори како што се фреквенцијата на полнење, стилот на возење, брзината, специфичната опрема, опционалите, формата на пневматиците, надворешната температура и температурната удобност на возилото.